WordPress website laten maken

Misschien heb je de naam al vaak gehoord. Misschien heb je er nog nooit van gehoord. Maar WordPress is een wereldwijd CMS systeem waar tegenwoordig ontzettend veel websites in gebouwd worden. Dus het kan heel goed dat je het wel eens voorbij hebt zien komen. Ook ik maak hierin dagelijks websites. Dus wil jij een WordPress website laten maken? Dan ben je bij mij in ieder geval aan het goede adres. Ik leg je in dit blog wat meer uit over mijn werkwijze in dit CMS systeem en waarom ik niet met een thema en template werk.


Wat is WordPress

WordPress is een CMS systeem om websites in te bouwen. Het is ooit begonnen voor bloggers, maar inmiddels is het uitgebreid tot een systeem waarin volledige websites gemaakt kunnen worden. Er zijn enorm veel mogelijkheden wat betreft thema’s, plug-ins en builders. Dit is ergens heel fijn, maar hierdoor zullen velen door de bomen het bos niet meer zien. Ik ben enórm blij met het CMS systeem van WordPress en bouw er wekelijks verschillende websites in. Zoals eerder gezegd: de mogelijkheden zijn eindeloos.


Thema’s en templates

In WordPress heb je de mogelijkheid thema’s en templates te kopen die je makkelijk kunt vullen met je eigen content, kleuren en beeldmateriaal. Dit is natuurlijk heel toegankelijk en met enige kennis van het CMS systeem wellicht zelfs zelf te doen. Maar dit heeft zeker niet mijn voorkeur. Ik werk dan ook nóóit met een vast template. De reden hiervoor is simpel: ik mis hierin de vrijheid om een uniek ontwerp te maken voor een website. In plaats daarvan ontwerp ik websites “from scratch”.


WordPress in combinatie met Elementor Pro

Zoals hierboven benoemd gebruik ik dus geen templates. Ik werk met de plug-in Elementor Pro. Dit is een builder waarin je een website from scratch kunt maken. Door met deze builder te werken heb ik de vrijheid unieke ontwerpen te maken en een creatieve website neer te zetten. Nog een voordeel: Elementor is een heel toegankelijke builder. Dit betekent dus dat je na oplevering prima zelf wat kleine wijzigingen kunt doorvoeren op je website wanneer je dat wilt.

 

Zelf wijzigingen doorvoeren

Word je hier wat bang van? Geen zorgen. Dit zal altijd een eigen keuze zijn. Zie je het niet zitten zelf wijzigingen door te voeren? Dan hoeft dat helemaal niet en mag je je wijzigingen bij mij neerleggen. Wil je wel zelf deze vrijheid hebben? Dan is het mogelijk om dus zelf wat in je website te wijzigen. Hiervoor ontvang je altijd na oplevering van de website een e-book met uitleg over Elementor en WordPress.

Website onderhoud

Dus… een WordPress website laten maken?

Je zult nu vast wel doorhebben hoe fijn ik het werken met WordPress in combinatie met Elementor vindt. En dus niet alleen voor mezelf, maar ook voor de vrijheid die het mijn klanten geeft. Ben jij nu net zo enthousiast geworden als ik en zou je graag een website willen laten maken? Neem dan gerust contact op zodat we een belafspraak kunnen inplannen. Dit is geheel vrijblijvend en gratis.