WordPress-Elementor Handleiding: zo start je met een gerust hart aan je nieuwe website

Wordpress-Elementor Handleiding

In mijn vorige blog schreef ik al over de voordelen van het maken van je website in WordPress met Elementor. En Elementor zelf is een gebruiksvriendelijke builder, wat het makkelijker maakt om je website in te bouwen. Maar het is wel van belang dat je alles op de juiste manier installeert en vastlegt. Daarom heb ik een handleiding voor je waarin ik je door het proces help. Van het vastleggen van je hosting en het installeren van WordPress, tot installeren van Elementor en de instellingen goed zetten. Op deze manier kan jij met een gerust hart beginnen aan het bouwen van je website.

De volgende stappen zijn nodig vóór je kunt starten met het bouwen van jouw website

Stap 1: het vastleggen van een hosting

Zelf werk ik regelmatig met Vimexx en deze partij kan ik je dan ook aanraden. Het biedt betaalbare prijzen en een goede service. In mijn handleiding leer je:

 1. Het juiste hosting pakket te kiezen
 2. Het vastleggen van jouw domeinnaam en deze te koppelen aan de hosting
 3. Het instellen van je hosting account


Stap 2: WordPress installeren

WordPress is een gratis, flexibel én het populairste CMS (contentmanagementsysteem) ter wereld. In mijn handleiding laat ik zien hoe je:

 1. WordPress makkelijk installeert vanuit jouw cPanel
 2. Belangrijke instellingen goed zet, zoals je website naam, admin en overige zaken


Stap 3: Elementor installeren

Elementor is de website bouwer voor WordPress, waarvoor je geen ingewikkelde codeer kennis nodig hebt. In mijn handleiding leg ik je uit:

 1. Hoe je Elementor installeert en activeert
 2. Hoe je Elementor klaar zet, zodat jij kunt beginnen met het bouwen van je website
 3. Tips en tricks zodat je het meeste uit Elementor kunt halen.


Stap 4: WordPress instellingen optimaliseren

Voordat je begint met het bouwen van je website, is het belangrijk dat alle basis instellingen van WordPress goed staan. In mijn handleiding leer ik je:

 1. Het instellen van SEO-vriendelijke permalinks
 2. Het instellen van algemene instellingen die van belang zijn
 3. Het aanpassen van lees- en discussie instellingen voor een betere ervaring


Heb jij deze WordPress-Elementor Handleiding nodig?

Weet jij hoe je alle instellingen configureert en alles met elkaar koppelt? Dan denk ik dat je deze handleiding niet nodig hebt. Vind je het nog spannend, wil je een goede start met je website maken en heb je niet zoveel kennis van WordPress en Elementor? Dan komt deze handleiding goed van pas.


Dit zei Anne Ames over de handleiding:

“Super duidelijke handleiding! Alles staat kort en krachtig omschreven met voorbeelden erbij. Het is een kwestie van nadoen. Binnen no time is alles gereed en kan je beginnen met het bouwen van je website!”


Download de WordPress met Elementor handleiding en start vandaag met je website!

Ben je er klaar voor om je website te gaan maken? Download dan de handleiding voor 4,99, zodat jij een goede start maakt met het bouwen van je website.

Dit bericht delen >>

Bekijk ook

Branding laten maken voor jouw bedrijf | EVALUTION

Branding en webdesign

Je zou de professionaliteit die je als ondernemer in je hebt ook moeten uitstralen. Dat is dan ook precies waar ik kleine ondernemers mee help. Al 5+ jaar werk ik aan de uitstraling van bedrijven, met als doel de boodschap van het bedrijf te vertalen naar visuele elementen.