Website laten maken, maar hoe werkt dat?

Wil je een website laten maken, maar weet je niet hoe zo’n traject eruit ziet? Vind je het spannend omdat je niet weet wat je moet verwachten? Dat snap ik helemaal, daarom leg ik je eens uit hoe ik te werk ga. 👩‍💻


Huisstijl

Wanneer je geen huisstijl hebt, wordt een website maken lastig. Dan zullen we eerst starten met het ontwikkelen van een huisstijl. Heb je al een huisstijl? Dan wordt deze netjes doorgevoerd.


Sparringsessie

Daar starten we altijd mee, om de identiteit van je bedrijf, je doelgroep én het doel van jouw website helder te krijgen. Door dit helder te hebben, kunnen we je website gericht gaan indelen. Vooraf ontvang je een vragenlijst, zodat we allebei voorbereid de sparringsessie in kunnen gaan!


Input

Een website heeft input nodig. Denk aan beeldmateriaal, teksten, recensies. Tijdens onze sparringsessie bespreken we dit ook direct en zorgen we dat de input verzameld wordt.


Onderzoek en wireframes

Dit gebeurt voor jou achter de schermen, maar dit is waar ik start. Ik doe onderzoek naar jouw doelgroep, je concurrenten, et cetera. Vervolgens maak ik wireframes om je website in te delen. Hier zoek ik uit waar we welke informatie plaatsen, waar de calls to action moeten komen, et cetera.


Ontwerpproces

Wanneer ik tevreden ben met de wireframes ga ik de homepagina ontwerpen in jouw huisstijl. Hier ontvang je verschillende concepten van waaruit je kan kiezen en je feedback op kan geven. Deze feedback verwerk ik en vanuit daar ontwerp ik de volledige website. Ook deze ontvang jij en kun je je feedback op geven, tot jij helemaal tevreden bent.


Online!

Is het ontwerp helemaal akkoord? Dan maak ik je website in WordPress. Wanneer deze af is lopen we er samen nog eens doorheen en dan kan je website live! 🚀


Nazorg website

Je website heeft nazorg nodig. Wanneer je website staat, moet deze onderhouden worden. Misschien moet je blogs plaatsen, plug-ins hebben met regelmaat een update nodig, het is verstandig back-ups te maken van je website, et cetera.

Daarom heb je na afloop twee opties. Je kan het onderhoud zelf gaan doen. In dat geval krijg je van mij een e-book met daarin de voor het onderhoud. Of je neemt een onderhoudspakket af, waardoor je er zelf geen omkijken meer naar hebt en dit allemaal voor je geregeld wordt.

Wil je meer weten of even kennis maken?

Voel je vrij om contact op te nemen, zodat we een bel afspraak in kunnen plannen!