Website (laten) maken in Elementor: 4 voordelen van deze website builder

Website maken in Elementor

Het maken van een website kan uitdagend zijn, zeker wanneer je niet veel technische kennis hebt. Maar er zijn inmiddels handige tools die dit proces makkelijker voor je maken, zoals Elementor. Zelf bouw ik alle websites van klanten met Elementor Pro, het geeft me de vrijheid alles vanaf scratch te bouwen, niet vast te zitten aan standaard templates én met deze builder kan de klant na oplevering zelf ook makkelijke aanpassingen doen als zij dat willen. Ik geef je 4 voordelen van Elementor in dit artikel.

1. Gebruiksvriendelijke drag-and-drop builder

Dit is één van de grootste voordelen van Elementor. Doordat het een slimme drag-and-drop builder is, heb je niet per se kennis nodig van coderen om een mooie en functionele website neer te zetten. Je kunt met Elementor elementen zoals tekst, afbeeldingen en knoppen naar de gewenste plaats slepen. Dat geeft direct een volgend voordeel: je kunt in real-time zien hoe je website eruit komt te zien. Dit maakt het makkelijker, maar ook leuker! Ook als je ervoor kiest om een professional in te schakelen voor optimaal resultaat, heb je daarna de vrijheid om zelf kleine wijzigingen te doen. Hierdoor ben je niet altijd afhankelijk van anderen. Ik wil je wel aanraden om Elementor Pro te gebruiken, zodat je alle mogelijkheden hebt.

2. Meer dan 90 widgets en talloze templates

Heb je zelf niet zoveel ervaring met het ontwerpen van een website, dan heeft Elementor zelf al talloze templates die je kunt gebruiken. Met de Pro versie van Elementor heb je toegang tot al deze templates, met de gratis versie is dit wat beperkter. Daarnaast heeft elementor meer dan 90 widgets, denk aan knoppen, formulieren, carousels en iconenlijsten die je allemaal in stijl kunt aanpassen naar wens.

3. Responsief ontwerp voor alle apparaten

Het is tegenwoordig belangrijker dan ooit dat je website niet alleen netjes en gebruiksvriendelijk is op je computer, maar ook op mobiel en desktop. Elementor zorgt automatisch al voor een responsief design, maar ik wil hier wel bij zeggen dat hier vaak nog custom aanpassingen voor nodig zijn voor een optimaal resultaat. Je kunt in de builder van Elementor makkelijk switchen tussen mobiel, tablet en desktop en per apparaat het design aanpassen naar wens. Zo ziet je website er straks op ieder apparaat perfect uit!

4. Veel integraties met andere partijen

Elementor kun je makkelijk integreren met andere populaire WordPress plugins en externe tools. Denk aan het koppelen van je Nieuwsbrief met MailChimp, het verbeteren van je SEO met Yoast, of een website wilt opzetten met Woocommerce. Dit maakt het extra fijn om met Elementor te werken, omdat hierdoor de mogelijkheden nog uitgebreider zijn.

Kortom: je website maken met Elementor heeft veel voordelen

Of je nu beginner bent of een professional, Elementor heeft wat je nodig hebt om een mooie, maar ook functionele website neer te zetten. Met alle voordelen zoals gebruiksvriendelijkheid, integraties met andere tools en de mogelijkheid tot een website dat op alle apparaten tot zijn recht komt. Hier kun je de plugin van Elementor aanschaffen.

Wil je meer weten over het maken van een website met Elementor of schakel je graag professionele hulp in? Neem dan vrijblijvend even contact op om te zien of ik wat voor je kan betekenen!

Dit bericht delen >>

Bekijk ook

Branding laten maken voor jouw bedrijf | EVALUTION

Branding en webdesign

Je zou de professionaliteit die je als ondernemer in je hebt ook moeten uitstralen. Dat is dan ook precies waar ik kleine ondernemers mee help. Al 5+ jaar werk ik aan de uitstraling van bedrijven, met als doel de boodschap van het bedrijf te vertalen naar visuele elementen.