Trigger boven de vouw van je website

Ik hoor je al denken… boven de vouw? Dat is het eerste stuk op je website dat mensen zien, zonder dat ze nog hoeven te scrollen. Hier heb je de kans om de website bezoeker direct te triggeren.

In dit eerste deel van de website is het dus van belang content te plaatsen die er echt toe doet. Hier kun je laten weten wat er op jouw website te vinden is, wat jij doet. Zo trigger je de website bezoeker direct om door te scrollen en haken ze niet al af zonder uberhaupt gescrollt hebben.


Let op met je mobiele website

Een foto bovenaan de pagina werkt vaak goed op desktop, maar op mobiel moet je hier extra aandacht aan besteden. Wat er namelijk snel gebeurt, is dat je vervolgens alleen een foto ziet wanneer je de website op mobiel opent. Een foto werkt heel goed als ondersteuning en voor sfeer, maar op zichzelf zegt het niet voldoende om een websitebezoeker te triggeren.


Let er dus op, dat er naast je foto ook direct tekst te zien is. Hier kun je verschillende dingen voor doen:  

  1. Je kan de foto kleiner maken op mobiel. Zo zie je én de foto voor de sfeer, maar ook direct de titel eronder zonder dat de gebruiker al hoeft te scrollen. Dat heb ik bij deze website gedaan:
    Website mobiel

  2. Je kan ervoor kiezen op mobiel je foto en tekst om te draaien. Dus dat je eerst de titel ziet en vervolgens de foto. Dat heb ik bij deze website gedaan:  3. Je kan voor mobiel een transparante laag over je foto plaatsen, met daarop de tekst. Deze transparante laag zorgt ervoor dat je tekst leesbaar blijft. Dit heb ik bij deze website gedaan:

 

De triggers

We zitten (bijna) allemaal dagelijks op onze telefoon. We scrollen door sociale media, klikken zo nu en dan een website aan. We hebben zoveel opties en afleidingen. Dus wanneer je niet getriggerd wordt, vind je wel weer iets anders om te doen. Dus waar het uiteindelijk op neerkomt is dat je de website bezoeker voldoende positieve prikkels geeft met weinig afleidingen.