Waarom jouw bedrijf een schaalbaar logo nodig heeft

Schaalbaar logo
Als jij op het punt staat om jouw bedrijf een professionele uitstraling te geven, zullen er vast vragen in je omgaan wat je allemaal nodig hebt. Cruciaal voor jouw merkidentiteit is een schaalbaar logo. Geen zorgen als design niet je passie is; ik ga je stap voor stap uitleggen waarom een schaalbaar logo een slimme keuze is en hoe het de professionaliteit van jouw bedrijf naar een hoger niveau tilt.

Waarom een schaalbaar logo?

Als ondernemer wil je dat jouw bedrijf serieus genomen wordt. Dit bereik je met een unieke branding dat past bij wat jij als bedrijf wilt uitstralen. Het grootste onderdeel van jouw branding? Een schaalbaar logo! Dit betekent simpelweg dat jouw logo er net zo goed uitziet op een website als op een visitekaartje, op een bedrijfspand en zelfs op een mini stickertje. Dit doen we door meerdere varianten en bestandsformaten te maken van jouw logo, groot en klein, liggend en staand, geminimaliseerd en uitgebreid. Ik licht drie punten voor je uit:


1. Een schaalbaar logo zorgt voor flexibiliteit

Doordat je verschillende varianten van jouw logo hebt, kun je deze altijd en overal gebruiken. Zonder dat jij je zorgen hoeft te maken over alle technische details. Het grootste voordeel hiervan? Consistentie en dus herkenbaarheid voor jouw bedrijf!


2. Herkenbaarheid voor jouw publiek

Een professioneel logo is een investering in professionaliteit en herkenbaarheid van jouw bedrijf. Het logo gaat vaak het eerste zijn wat mensen zullen linken aan je bedrijf. Wanneer mensen je logo zien, creëert dat vertrouwen. Dit zijn cruciale elementen om je als ondernemer te onderscheiden en het vertrouwen te laten groeien bij je potentiële klanten.


3. De kunst van een minimalistisch, schaalbaar logo

Dat het een schaalbaar logo is en dus zowel op groot als klein formaat te gebruiken moet zijn, betekent dat het logo minimalistisch mag blijven. De kunst van een sterk logo is de boodschap van jouw bedrijf overbrengen zonder al teveel poespas toe te voegen. Dit zorgt ervoor dat jouw logo ook vanaf een grotere afstand herkenbaar is. Kijk maar eens naar Orange, Nike of de Mc Donalds. Grote merken waar je een voorbeeld aan kunt nemen wat betreft een sterke, maar minimalistische branding.


Schaalbaar logo als onderdeel van je branding

Een schaalbaar logo zal voor de basis zorgen van jouw branding. Naast het logo wil je namelijk ook een passend kleurenpalet, sterkte typografie (de opmaak van je teksten) en andere visuele elementen zoals vormen en iconen. Daarom wil ik je altijd aanraden een branding te laten ontwikkelen, inclusief een schaalbaar logo, in plaats van alleen een logo te laten maken. Met een complete branding heb je alle elementen in handen om jezelf professioneel in de markt te zetten en jaren vooruit te kunnen.

Dit bericht delen >>

Bekijk ook

Branding laten maken voor jouw bedrijf | EVALUTION

Branding en webdesign

Je zou de professionaliteit die je als ondernemer in je hebt ook moeten uitstralen. Dat is dan ook precies waar ik kleine ondernemers mee help. Al 5+ jaar werk ik aan de uitstraling van bedrijven, met als doel de boodschap van het bedrijf te vertalen naar visuele elementen.