Hoe je zorgt dat je call to action opvalt

Een call to action is letterlijk een “vraag om actie”. Je wilt bijvoorbeeld dat mensen zich inschrijven voor een nieuwsbrief, contact opnemen, een e-book downloaden of een product kopen. Dit doe je met een call to action.

Om zo’n call to action zijn werk te laten doen is het van belang dat deze opvalt. De aandacht moet ernaartoe gaan. Het moet triggeren. Iemand moet op die knop willen klikken. Dat doe je voornamelijk door contrast toe te voegen vergeleken met de rest van je website.

Hoe je dat doet? Daar zijn verschillende manieren voor:


Gebruik pakkende titels

Door een pakkende titel te gebruiken, worden mensen sneller getriggerd. Zo kan je in plaats van “download nu het gratis e-book” beter een titel gebruiken als “Gratis e-book! 5 tips voor een sterke huisstijl”. Die is pakkender én mensen weten wat ze krijgen.


Speel met typografie

Typografie is de vormgeving van je teksten. Dus welke lettertypen je gebruikt, welke regelafstanden, kapitalen of juist kleine letters, et cetera. Door hiermee te spelen en je teksten extra op te laten vallen, valt direct je call to action beter op.


Gebruik contrast

Dit kan je doen door een accentkleur te gebruiken. Deze kun je gebruiken in tekst, maar nog beter als achtergrond van je call to action. Hierdoor valt die op, springt die eruit vergeleken met de rest van de pagina.


Maak je knoppen opvallend

Mensen moeten uiteindelijk uitgenodigd worden om op een knop te klikken. Of dat nu is “e-book downloaden” of “contact opnemen”, het moet wel opvallen en duidelijk zijn dat je erop kunt klikken. Zorg dus voor een opvallende kleur, maak het wat groter, maak het duidelijk.

Waar het dus eigenlijk op neer komt is dat het echt op mag vallen. Hier hoef je dus niet te voorzichtig mee om te gaan. Het is de bedoeling dat je mensen hiermee gaat triggeren en uitnodigen om in te gaan op jouw vraag om actie.


Tip! Ga eens door wat websites heen en analyseer hoe jouw gedrag is op een website. Waar reageer jij op? Wat is jouw trigger om ergens op te klikken? We doen het allemaal onbewust. Door hier eens wat bewuster mee bezig te zijn krijg je een beter inzicht wat werkt en wat niet werkt.

Wil jij een gratis check op jouw calls to action?

Dit is mijn call to action! Ik nodig jou hier uit om contact op te nemen voor een vrijblijvende check voor je website. Ik zet dit in een blok dat opvalt.


Dus, wil jij een vrijblijvende check voor jouw calls to action? Neem dan contact op!