Kosten van een website laten maken: wat kun je verwachten?

Kosten website laten maken
Als (startende) ondernemer heeft je online aanwezigheid een grote impact op het succes van je bedrijf. Een van de eerste stappen is dan ook investeren in een professionele website. Maar wat zijn de kosten die je kunt verwachten bij het laten maken van een website? Als webdesigner ben ik gespecialiseerd in Wordpress en Elementor, ik bied je dus graag een inzicht in de kosten die je bij mij kunt verwachten.

Wat bepaalt de kosten van een website?

De kosten van een website worden beïnvloed door verschillende factoren, zoals het type website en de gewenste aantal pagina’s en functionaliteiten. Voor een startende ondernemer is het vaak voldoende om te beginnen met een eenvoudige, informatieve website vanaf € 1325,00 exclusief btw. Je kunt later je website namelijk altijd nog uitbreiden met meer pagina’s, complexere functies, et cetera. Op deze manier heb je in ieder geval de basis staan, waardoor je kan beginnen klanten te genereren!


Een ontwerp dat past bij jouw bedrijf

Een aantrekkelijk ontwerp en de juiste functies zijn cruciaal voor het succes van je website. Je wilt het je website bezoekers makkelijk maken met een goede navigatie, je wilt een gebruiksvriendelijke website op alle apparaten, je wilt dat je website converteert en dat het design er goed uitziet. Of je nu een grote of kleine website laat maken, dit zal altijd de focus zijn voor jouw website.


Jaarlijkse kosten voor jouw domein en hosting

Wanneer jij een website wilt, zul je ook een plekje op het internet moeten claimen. Daarvoor moet je een domeinnaam registreren en een hosting afnemen. Ik maak vaak even de vergelijking met je telefoon, zodat je begrijpt waar ik het over heb: je domeinnaam (url) is je telefoonnummer en je hosting is je abonnement om op internet te kunnen. Hiervoor komen jaarlijkse kosten in rekening. Je kunt denken aan € 160,00 exclusief btw per jaar.


Aanpasbaar en schaalbaar

Zoals ik eerder aangaf, werk ik met WordPress en Elementor. Doordat ik werk met WordPress en Elementor is je website makkelijk aanpasbaar en schaalbaar. Dit betekent dat je website makkelijk mee kan groeien met jouw bedrijf, zonder dat je dan direct een nieuwe website moet laten ontwikkelen. WordPress is gratis, daar ben je dus geen terugkerende kosten aan kwijt. Voor Elementor betaal je € 60,00 exclusief btw per jaar.


Voordeel van Elementor: je kunt veel zelf

Wanneer je dit wilt, kun je zelf makkelijk aanpassingen doen in je website en eventueel zelfs je website zelf onderhouden. Elementor is namelijk een erg toegankelijke builder. Na oplevering van je website zal ik je hier uitleg over geven en ontvang je een e-book met uitleg die je er altijd nog even bij kan pakken. Het voordeel hiervan? Je hoeft niet steeds mij (of iemand anders) in te huren (en dus betalen) om wat in je website aan te passen.

Een website moet ook technisch onderhouden worden. Dit kun je zelf doen, of uitbesteden. Het is in ieder geval belangrijk dat het onderhoud met regelmaat wordt bijgehouden, zodat je zolang mogelijk met je website kunt doen en deze veilig kunt houden. Mocht je dit willen uitbesteden, werk ik met onderhoudspakketten vanaf € 39,00 exclusief btw per maand.


Opsomming: de kosten van een website laten maken:

Je kunt dus samengevat rekenen op de volgende kosten om een website te laten maken, van begin tot eind, van hosting tot onderhoud (exclusief btw):

Domeinnaam en hosting: € 160,00 per jaar

Website ontwerp en realisatie vanaf: € 1325,00 eenmalig

Elementor licentie: € 60,00 per jaar

Optioneel maandelijks onderhoud: € 39,00 per maand

Als startende ondernemer is het begrijpelijk dat je kosten onder controle wilt houden. Mijn doel als jouw webdesigner is om een website op te leveren die niet alleen voldoet aan je behoeften en past bij jouw onderneming, maar ook klaar is voor toekomstige groei. Samen kunnen we een mooie website realiseren die je bedrijf professionaliteit zal geven (wat weer klanten aantrekt). Neem gerust eens contact op om de mogelijkheden te bespreken, dan kan ik ook een op maat gemaakte offerte voor je maken!

Dit bericht delen >>

Bekijk ook

Branding laten maken voor jouw bedrijf | EVALUTION

Branding en webdesign

Je zou de professionaliteit die je als ondernemer in je hebt ook moeten uitstralen. Dat is dan ook precies waar ik kleine ondernemers mee help. Al 5+ jaar werk ik aan de uitstraling van bedrijven, met als doel de boodschap van het bedrijf te vertalen naar visuele elementen.