Het verschil tussen een branding en huisstijl

Veel mensen denken onterecht dat een branding en een huisstijl hetzelfde is. En ja, het heeft zeker met elkaar te maken! Er zit alleen wel degelijk verschil in. Een huisstijl hoort namelijk bij een branding, maar om een huisstijl neer te zetten heb je eerst een sterke branding nodig.

Wat is een branding

Met een branding bouwen we je merk. Hier zit een strategie achter. We denken na over de identiteit en positionering van je bedrijf. We kijken hoe we je missie, visie en kernwaarden kunnen vertalen in beeld. We doen een doelgroeponderzoek, zodat we de juiste personen/bedrijven weten te bereiken. Een branding is dus echt het complete plaatje, waarin we de gehele identiteit van je bedrijf uitwerken.

Wil je meer weten over mijn werkwijze bij het ontwikkelen van een branding? Kijk dan eens hier.

Nu je branding staat kunnen we gaan werken aan je huisstijl. Hier komt dus het verschil aan bod. Bij een huisstijl horen alle communicatie uitingen. Hierbij gaan we dus alles vormgeven, afgestemd op de branding die we ontwikkeld hebben!


Het concrete verschil:

Een branding is de identiteit achter je bedrijf, deze ontwikkelen we door middel van een strategie. Een huisstijl zijn de communicatie uitingen die daarbij horen. De huisstijl is afgestemd op je branding.


Wat bereik je met een consistente branding en huisstijl?

Het is dus van belang een consistente branding en huisstijl neer te zetten, die volledig past bij de identiteit van je bedrijf. Hiermee creëer je een professionele uitstraling en bereik je meer zichtbaarheid voor je bedrijf. Door de consistentie bereik je meer herkenbaarheid. Door deze herkenbaarheid creëer je vertrouwen bij de doelgroep. En vertrouwen is precies wat je nodig hebt om nieuwe klanten te overtuigen van jouw product of dienst!


Ben jij er klaar voor om professionaliteit uit te stralen?

Ik snap dat het een spannende stap kan zijn. Daarom lijkt het me goed eerst eens telefonisch kennis te maken, om te zien of we een klik hebben en ik jou kan gaan helpen aan jouw uitstraling. Stuur me dus gerust vrijblijvend een bericht en dan neem ik contact met je op!