5 ontwerptrends waarmee jij gaat uitblinken

Of in ieder geval een poging kunt wagen!

In een snel veranderende wereld waarin creativiteit steeds toegankelijker wordt, is het belangrijk om origineel en innovatief te blijven. Maar hoe doe je dat? Ik ging voor je op onderzoek naar de top 5 ontwerptrends van 2020. In deze blog licht ik je deze toe.

 

Darkmode on

Nee, niet de darkmode van je telefoon, het dark web of je ‘dark shades’. Je leest het goed: darkmode in design! Want hoewel de basisstandaarden in ontwerpen vaak vast liggen. Lijkt ook in 2020 hierin een verandering te hebben plaats gevonden. We zien namelijk steeds vaker wit op zwart, in plaats van zwart op wit. En nu hoor ik je denken: ‘Dat is toch niet zo spannend?’ Maar niets is minder waar! Want door deze verandering in kleur wordt het kleurenpallet waarmee je kunt werken een stuk ingewikkelder. Bedenk je maar eens hoeveel makkelijker je een tekening op wit inkleurt ten opzichten van een tekening op zwart.

 

SPELen met typOgrafie

Een hele populaire trend dit jaar is: ‘Het spelen met typografie’. Dit houdt in dat sommige woorden net wat anders worden weergegeven of gespeld waardoor bepaalde aspecten van deze woorden worden geaccentueerd. Hiermee kun je dus écht flink uitblinken. Benieuwd hoe dat eruit kan zien? Zie hieronder mijn studiewerk voor Creallure:

 

Poster | typografie

 

Terug naar de tekentafel met illustraties

Want illustraties zijn dit jaar back & better! En hét antwoord op het versimpelen/verklaren van lastige stappenplannen en processen. Bekijk mijn werk voor het sieradenmerk Luvvies maar eens. Bij deze illustraties heb ik gebruik gemaakt van de line-art techniek. Deze techniek zorgt voor een duidelijke en moderne uitstraling. Daarnaast is het ook mogelijk om illustraties te combineren met afbeeldingen of logo’s. Wil je meer weten over deze ontwerpstijl? Neem dan gerust contact met mij op.

 

Less is more. Maar echt!

Tijden van drukke teksten, webpagina’s of uitingen zijn wel voorbij. We zien daarom steeds meer rustige en minimalistische ontwerpstijlen waarbij veel witruimte wordt gebruikt en weinig felle en contrasterende kleuren. Door te kiezen voor een rustige ontwerpstijl wordt de nadruk meer gelegd op de boodschap, waardoor deze stijl bijdraagt aan het doel van de uiting. Zoals bijvoorbeeld het geval bij mijn studiewerk voor het Foam Magazine.

 

Magazine

 

Iets met kop en schouders

De laatste trend, is een trend waar we niet omheen kunnen. Namelijk: opvallen door er met ‘kop en schouders’  bovenuit te steken! Wat houdt dit in? Leesbare typografie, kopteksten en schreefloze letters. Hiermee creëer je highlights in teksten of uitingen waardoor ook scannende lezers de boodschap goed ontvangen. Deze ontwerpstijl wordt het meeste toegepast bij reclame uitingen en webteksten. Benieuwd naar deze stijl? Bekijk dan mijn werk voor de Limitless Service campagne van KoffiePartners.

 

Uitblinken, maar wel met een beetje hulp?

Concluderend kunnen we stellen dat er in 2020 genoeg interessante ontwerptrends zijn waarmee jij dit jaar kunt uitblinken. Heb je toch nog een beetje hulp nodig of wil je liever al jouw grafische vormgeving uitbesteden? Neem dan gerust vrijblijvend contact met mij op. Ik kijk graag met je naar de mogelijkheden.