4 tips voor consistentie voor meer herkenbaarheid

Consistentie is een onderwerp waar ik vaak op hamer. Het is namelijk zo ontzettend belangrijk! Waarom dit zo belangrijk is?

Met consistentie creëer je:

– Herkenbaarheid
– Geloofwaardigheid
– Vertrouwen
– Nieuwe klanten

Laat ik ‘m even verder uitleggen. Met een consistente branding creëer je herkenbaarheid. Met herkenbaarheid creëer je geloofwaardigheid. Met geloofwaardigheid creëer je vertrouwen. Met vertrouwen genereer je nieuwe klanten!

Voorbeeld: je hebt een interessant gesprek gehad met een ondernemer. Je ontvangt een mooi visitekaartje, blauwe tinten. Nieuwsgierig als je bent kijk je thuis even op de website. Huh? Groen? Zit ik wel goed? Er ontstaat verwarring.

Je snapt waar ik heen wil. Om die verwarring te voorkomen en vertrouwen te creëren is het dus ontzettend belangrijk dat je huisstijl overal consistent is doorgevoerd.

Ik geef je een aantal tips hoe je hier zelf al mee aan de slag kan.

Gebruik templates

Door gebruik te maken van social media templates, zorg je ervoor dat je herkenbaar wordt. En zoals eerder gezegd, met herkenbaarheid creëer je vertrouwen. Dat is precies waar je naartoe wilt! Maak in ieder geval 3 templates die passen binnen je huisstijl, zodat je wel kan afwisselen.

Kleurenpalet

Door een vast kleurenpalet te gebruiken creëer je consistentie. Zorg ervoor dat je dus uitsluitend de kleuren uit je kleurenpalet gebruikt.


Typografie

Zorg ervoor dat je de typografie die is vastgesteld voor je huisstijl overal én op de juiste manier gebruikt. Ik gebruik bijvoorbeeld voor mijn koppen een ander lettertype dan voor mijn platte tekst. Dit voer ik dan ook overal op deze manier door. Op social media, op mijn website en in mijn drukwerk.


Gebruik een huisstijl handboek

In bovenstaande tips heb ik verschillende punten besproken die je kan toepassen voor een consistentie. Zet al deze “regels” voor je huisstijl in een huisstijl handboek. Dit huisstijl handboek kan je gebruiken als leidraad voor al je media-uitingen. Hierin beschrijf je hoe je logo gebruikt moet worden. Welke lettertypen je waarvoor gebruikt. Welke kleuren je gebruikt en hoe je deze toepast, etcetera. Door alles te verzamelen in een huisstijl handboek én je hieraan te houden creëer je consistentie. Besteed je bepaalde opdrachten uit? Stuur dan je huisstijl handboek mee, zodat ook diegene weet hoe je huisstijl doorgevoerd dient te worden.