4 redenen waarom je toe bent aan een nieuwe website

Met de tijd verandert er een hoop. Digitaal zijn er bijvoorbeeld de afgelopen jaren hele grote stappen gemaakt, websites worden niet meer alleen via de computer bezocht. Maar ook jouw bedrijf evolueert. Je krijgt misschien ander personeel, of je insteek verandert. Eens in de zoveel tijd is het daarom belangrijk je website onder de loep te nemen. Controleren of alles nog goed werkt, of de teksten nog passen bij de identiteit van je bedrijf en of de branding nog steeds consistent is doorgevoerd.

Wanneer is het nou tijd voor een nieuwe website? Bekijk onderstaande redenen eens. Is dit van toepassing op jouw bedrijf? Misschien is het dan wel tijd na te denken over een nieuwe website!


Hij is niet mobielvriendelijk

Tegenwoordig is het zó belangrijk dat je website op alle apparaten werkt. Veel mensen zoeken je website via hun mobiel of tablet op en niet meer alleen via de computer. Een desktopversie werkt gewoon niet op een mobiel. Knoppen zijn te klein, teksten onleesbaar en het overzicht is er niet. Is je website nog niet responsive? Zorg dan dat je hieraan gaat werken! Niet alleen omdat dit voor gebruikers fijner is, maar ook omdat Google je “straft” wanneer je website niet responsive is.


Er zit geen consistentie in de website

Consistentie wil zeggen dat je website samenhangend is. Wanneer er geen consistentie in je website zit wordt het verwarrend en onoverzichtelijk. Je bent dan ook direct minder herkenbaar. Dit is bijvoorbeeld het geval wanneer pagina’s niet dezelfde stijl aanhouden. Of wanneer je branding niet goed is doorgevoerd en dus niet matcht met je overige uitingen.


Wat er gebeurt wanneer je website niet consistent is of je branding niet consistent is doorgevoerd? Er ontstaat verwarring en daarmee verlies je het vertrouwen. En zonder vertrouwen geen actie vanuit de websitebezoeker.


Je hebt je website al lang en deze past niet meer bij je bedrijf

Soms past een website niet meer bij een bedrijf. Een voorbeeld is dat de insteek van je bedrijf is veranderd. Hierdoor past je website niet meer bij jouw bedrijf. Het straalt wat anders uit en vertelt wat anders dan dat je daadwerkelijk aanbiedt. Wat er dan gebeurt? De bezoeker heeft een andere verwachting van je bedrijf of wordt überhaupt niet meer getriggerd via jouw website.


Het is dan van belang dat je de website update, zodat je website weer helemaal past bij jouw bedrijf en de juiste verwachtingen geeft aan de klant.


Er wordt geen nieuwe content meer toegevoegd. Er gebeurt niet zoveel meer mee.

Voor Google is het belangrijk dat je website actief is. Je moet dus regelmatig nieuwe content plaatsen, zo blijf je relevant. Blogs kunnen hiervoor bijvoorbeeld goed werken. Of eens in de zoveel tijd een pagina updaten of toevoegen. Dit kun je zelf doen of kun je laten doen. Wanneer je zelf geen aanpassingen kunt doen op je website, of je het met je huidige website niet de moeite waard vindt, wordt het misschien tijd voor een nieuwe website! En hier dan direct een goede start mee te maken voor het regelmatig toevoegen van nieuwe content.


Wanneer ik een website maak voor een klant, kan de klant ervoor kiezen zelf de website aan te passen of een onderhoudspakket te nemen, zodat ik dat doe. Willen zij zelf aan de slag met de website? Dan geef ik een e-book mee waarin uitleg staat hoe alles aangepast kan worden. Zo kun je regelmatig zelf nieuwe content toevoegen.


Nieuwe content is niet alleen voor Google goed, maar ook voor je websitebezoekers. Zij zien dan ook dat je nog actief bent op je website wat een gevoel van vertrouwen geeft.

 

Al met al is het dus belangrijk ervoor te zorgen dat je website up to date is, je nieuwe content toe voegt en vooral dat je website nog aansluit bij de identiteit van je bedrijf.

Ik heb nog twijfels

Heb je na het lezen van dit blog twijfels of je website toe is aan vernieuwing? Je kan altijd even contact opnemen, dan kan ik even met je meekijken!